Úterý

Tento týden společně svačíme s kamarády deváťáky ve školní jídelně, povídáme si, je to prima. 🙂

DÚ – čtecí list – čtěte po řádcích, sloupcích – příklad: druhý řádek – mrak, želva, banán, dudlík nebo poslední sloupek – dárek, dudlík žebřík(štafle), budík…..na posledním řádku – druhý obrázek je špatné čitelný králíček), můžete i vytleskávat po slabikách.

Vážení rodiče,

rádi bychom pozvali žáky k účasti v 17. ročníku soutěže Logická olympiáda pořádané Mensou Česko.

Každý soutěžící se musí letos opět registrovat na www.logickaolympiada.cz. Registrace soutěžících z minulých let nejsou platné! Registrace soutěžících probíhá od 1. září 2024 do 30. září 2024.

 Základní kolo pro
kategorii A – žáci prvního stupně ZŠ proběhne ve dnech 1. – 7. října 2024
kategorii B – žáci druhého stupně ZŠ proběhne ve dnech 8. – 14. října 2024
kategorii C – studenti SŠ proběhne ve dnech 15. – 21. října 2024
kategorii MŠ – děti předškolního věku proběhne ve dnech 22. – 28. října 2024
kategorii A1 a A2 – žáci první a druhé třídy ZŠ proběhne ve dnech 22. – 28. října 2024

Krajská kola se uskuteční v pátek 8. listopadu 2024. Nejúspěšnější řešitelé postoupí do celorepublikového finále. Finále soutěže proběhne 25. listopadu 2024 v Praze.
Dlouholetými generálními partnery soutěže jsou OPEN GATE – gymnázium a základní škola, s. r. o. a Nadace THE KELLNER FAMILY FOUNDATION. Mediálními partnery soutěže jsou Novinky.cz a deník Právo.
OPEN GATE – gymnázium a základní škola, s. r. o. | Open Gate je osmileté gymnázium pro rodiče, kteří chtějí dát svým dětem špičkové vzdělání a současně jim záleží na osobním přístupu. Díky školním kolejím a akademickým stipendiím pro nadané děti je gymnázium otevřené studentům ze všech koutů Česka bez ohledu na to, z jakého prostředí pocházejí. Výuka je postavena na kombinaci českého vzdělávacího systému a mezinárodní maturity IB. Většina absolventů Open Gate směřuje na prestižní zahraniční univerzity, část pokračuje na vysoké škole v Česku. Všichni ale odcházejí jako sebevědomí mladí lidé, kteří jsou připraveni na život v rychle se měnícím světě. Více informací na www.opengate.cz.
Nadace THE KELLNER FAMILY FOUNDATION | Rodinnou nadaci založili manželé Renáta a Petr Kellnerovi s vizí měnit společnost prostřednictvím kvalitního vzdělávání. Nadace rozvíjí vlastní dlouhodobé projekty zaměřené na podporu českých studentů zahraničních univerzit, poskytování stipendií studentům gymnázia Open Gate a rozvoj výuky na základních školách prostřednictvím projektu Pomáháme školám k úspěchu. Od roku 2002 věnovala rodina Kellnerových prostřednictvím svých nadací na rozvoj vzdělanosti v České republice 1,98 mld. Kč. Více informací na www.kellnerfoundation.cz.
Více informací o soutěži naleznete na www.logickaolympiada.cz. V případě jakýchkoliv dotazů se prosím na nás obraťte na e-mail info@logickaolympiada.cz, velmi rádi je zodpovíme.
Těšíme se na naši spolupráci a přejeme Vašim žákům v soutěži mnoho úspěchů.
S pozdravem
Mensa Česko, tým Logické olympiády
info@logickaolympiada.cz, 277 000 289

Dejte prosím vědět, zda budete svoje dítě do soutěže registrovat, děkuji.

Updated: 10. 9. 2024 — 12:39